Националният отбор на Словения по баскетбол откри участието  си на

...
Националният отбор на Словения по баскетбол откри участието  си на
Коментари Харесай

Словения започна защитата на европейската титла със страхотна победа над Литва

Националният тим на Словения по баскетбол откри присъединяване  си на ЕвроБаскет 2022 с доста скъпа победа. Селекцията на Александър Секулич стартира отбраната на своята европейска купа с триумф над Литва с 92:85 (27:27, 24:21, 18:19, 23:18) в зала “Ланксес Арена ” в Кьолн.

Въпреки триумфа словенците остават на втора позиция във краткотрайното класиране в група “B ”, където водач към този момент е отборът на Босна и Херцеговина, който по-рано през днешния ден надделя Унгария с 95:85. Литовският състав остава трети с баланс от 0-1.

Преди началото на мача се стигна до куриозна преживелица, защото рейсът, който трябваше да транспорти словенците до залата, не дойде и баскетболистите трябваше да се придвижат до оборудването с таксита.

Двубоят сред Словения и Литва мина равностойно, като акцент през по-голямата част от първото полувреме бе равностойното развиване на срещата. В третия интервал Лука Дончич и компания съумяха да се измъкнат със седемточков задатък напред при 64:57, само че “балтийските колоси ” се завърнаха стремително и откраднаха преднинана при 73:78 в средата на последната четвърт. Взривоопасното трио на европейските първенци Лука Дончич, Горан Драгич и Майк Тоуби обаче се погрижи да донесе триумфа в редиците на своя отбор, като тримата бяха виновни за 19 от последните 21 точки на Словения.

Тоуби завърши с 24 точки и 8 битки. Горан Драгич се разписа с 19 точки, Лука Дончич добави 14 точки, 6 битки и 10 асистенции, Яка Блажич осъществя 14 точки, а Влатко Чанчар добави с 11.

Миндаугас Кузминскас бе над всички за Литва с 19 точки. Мариус Григонис завърши с 18, Лукас Лекавичиус вкара 14, а Домантас Сабонис бе удържан до 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР